Beljovi pastilaa “Klassikaline õun” on piirkondlikku omapära omav vene traditsiooniline pastilaa liik, mida valmistatakse alates 19. sajandi lõpust Beljovi linnas, Tula oblastis. “Klassikaline õun” see kõige algupärasem pastilaa, mida valmistatakse vastavalt traditsioonidele purustud Antonovka õuntest, millele lisati suhkrut, munavalget ja seejärel vahustatakse ühtlaseks massiks.
Pastilaa tootmise algus on seotud kaupmehe Amvrosia Prohorovi nimetajaga, kes 1858. aastal pani kasvama suure õunapuu aia ja 1888. aastal alustas õunte kuivatamisega, eesmärgiga nendest valmistada pastlaad.
Loe veel: Beljovi pastilaa – mis see on?
Beljovi pastilaa “Klassikaline õun”
Ajalooline klassikaline õuna pastilaa.
Päritolu: Venemaa
Netokaal: 175g.
Koostisosad: õunad, suhkur, muna valge.
Toitumis alane teave 100g. kohta:
energia sisaldus 1214 kJ/290 kkal;
rasvad 0g;
– millest küllastunud rasvhapped 0g
süsivesikud 71,4g;
– millest suhkrud 65g;
valgud 1,2g;
soola 0g.
Natalja K. (toote omanik) –
Jaanika (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Jekaterina Tomberg (toote omanik) –