Kuivatatud dattel siirupis

(1 ülevaade)

7,90  /kg

Kuivatatud dattel siirupis.
Päritolu: Tuneesia.

  • 1000g
  • 200g
  • 500g
Puhasta
Lisa unistuste nimekirja
Lisa unistuste nimekirja

Jätka ostlemist

Kuivatatud dattel siirupis.
Päritolu: Tuneesia.

Datlipalme on tuntud Lähis-Idas juba 3000 aastat. Kasvavad kuivas, subtroopilises kliimas. Kõrge datlipalmi otsas valmivad umbes 4 cm pikkused läikiva hele- või tumepruuni koorega viljad. Viljaliha on kuldpruun ja pehme, magus ja meemaitseline. Sisaldab vähe vitamiine, kuid palju kaaliumi, kaltsiumi ja mangeesiumi ja kuni 70% suhkrut. Lisaks hoiavad nad endas ka rauda, tsinki, fosforit, vaske, seleeni ja antioksüdante, nagu näiteks beeta-karotiin, millel on teadaolevalt toime hoida keha rakke ja teisi elemente kahjustavate välisfaktorite eest.

Kuivatatud magusad datlid on kõrge glükoosi ja fruktoosi sisaldusega. Just nende suhkrute koosesinemine muudab datlid ka eriti magusaks suutäieks, sest fruktoos on looduslikult kõige magusam suhkur.

Datlivilja sees olevat piklikku seemet ei sööda. Datleid korjatakse valminult, need säilivad üsna halvasti. Seetõttu leidub väljaspool kasvuala värskeid datleid harva. Datlid sobivad vahepalaks, puuviljasalatitesse ja viili või jogurtiga söömiseks. Eriti hinnatud on Iraagi ja Alžeeria heleda viljakestaga ja Iraani tumedad datlid. Samuti võib neid lisada singi- ja juustusalatisse.

Kombineerides datleid šokolaadi või martsipaniga, saab neist teha mitmesuguseid maiustusi, mis on maitsmismeelele väga magusad. Datlilisand sobib ka piimatoitude, teraviljast tehtud söökide, juustuvaliku, puuviljasalatite ja isegi liharoogade juurde. Viimasel juhul kasutatakse datleid sageli kastmetes. Purustatud kuivdatleid lisatakse müslidesse, kuivatatud puuviljade segudesse, putrudesse ja vormiroogadesse. Omalaadse maitsevarjundi omandavad datlid koos vürtsidega, kusjuures väga hästi käivad nad kokku kardemoniga.

Jahedas ja kuivas hoiukohas säilivad kuivatatud viljad üle aasta. Sageli pressitakse kuivatatud datlid paremaks kaubastamiseks tihkelt kokku. Kuivatatud datlitest keedetakse meil sageli kisselli, kuid nendest saab eelneva niisutamisega valmistada ka keedist, kompotti ning võiet.

Kui tavaline kuivatatud dattel võib olla kuiv, siis dattel siirupis on meeldivalt mehmed ja magus. Dattel siirupis on hoitud datli enda mahlas ja sinna pole lisatud ühtegi lisa magustajat.

1 arvustus tootele Kuivatatud dattel siirupis

  1. Anonüümne (toote omanik)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    head datlid, aga Medjoolile jäävad alla

Arvustust saavad kirjutada ainult need sisseloginud kasutajad, kes on antud toote ostnud.