Mandel (väike).
Mandel on looduslik valguallikas ning sisaldab rohkem ballast- ehk kiudaineid, kaltsiumi ning E- vitamiini kui ükski teine pähliksort.
Mandleid peetakse õigusega kõige tervislikumaks snäkiks. Me kõik oleme kogenud, et meie energiavarud on enne lõunasööki või pärast trenni täielikult kadunud. Kes aga sel ajahetkel midagi kasulikku põske pistab, saab madalseisust kiiresti üle.
Mandlite kasuks räägib see, et nad sisaldavad võrreldes teiste pähklisortidega rohkem valku, E- vitamiini, kaltsiumi ning B-grupi vitamiine nagu riboflaviini (B2) ja niatsiini (B3). Peotäis mandleid varustab organismi üheteistkümne erineva toitainega ja katab 60 protsenti päevasest E-vitamiini vajadusest. E-vitamiin tugevdab teadupärast immuunsüsteemi.
Mandlites sisalduvad D- ja K- grupi vitamiinid mängivad väga suurt rolli luustiku ja liigeste tugevdamises. Neid soovitatakse süüa nii liigesehaigetel kui ka kasvueas lastel. Ka vereloome moodustamisel on sellel pähklisordil suur osatähtsus, sest see sisaldab peale kaltsiumi ka palju kaaliumi ja rauda.
Päritolu: USA, California.
Loe veel:
Miks on pähklid tervisele kasulikud?
California mandlitest saad veel lugeda siin.
Anonüümne (toote omanik) –
maitsev
Reet Ojasalu (toote omanik) –
Ainsana on mandel peaaegu ära kasutatud1
merli (toote omanik) –
Täitsa OK.
Mae Laur (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Elle (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Inna (toote omanik) –
head