Kas kodune õunamoos on ära tüüdanud? Siis karge põhjamaine muraka moos on just sinu jaoks!
Muraka viljad sisaldavad rohkesti C-vitamiini (30-200mg/100g) ja karotiini, samuti glükosiide, pektiinaineid, sidrun- ja õunhapet, suhkruid (6%) ning parkaineid. Märkimisväärselt sisaldub viljades ka mineraalaineid – mangaani, vaske, kroomi, alumiiniumi, räni- ja kaaliumiühendeid. Kõik see teeb murakast toitva ja väga väärtusliku metsamarja.
Muraka viljad sisaldavad rohkesti ka lenduvaid eeterlikke õlisid, millel on tugev mikroobe hävitav toime, seetõttu säilib ka vähese suhkruga tehtud murakamoos hästi. Murakaid soovitatakse tarvitada siis, kui normaalne mikrofloora on kahjustunud, näitekst peale antibiootikumikuuri läbimist. Murakast saab abi väsimuse ja vitamiinivaeguse korral. Tõhusa kosutava vahendina sobib ta hästi haigetele ja lastele.
Tarbides regulaarselt vähestes kogustes muraka moosi, on võimalik tugevdada immuunsüsteemi ning vältida erinevaid haigusi talvisel hooajal, tehes seda nii, et suu on alati magus. See on nagu kaks kärbest ühe hoobiga!
Muraka moos
Netokaal: 320g
Koostisosad: murakas, suhkur, happesuse regulaator (sidrunape).
Toitumisalane teave 100g kohta:
Energiat 920kJ/220kcal;
süsivesikud 55g;
sh. suhkrud – 45g.
Sisaldab väheolulisel määral rasva, valku ja soola;
Päritolu: Venemaa (Kareelia oblast).
Aleksei Kirjanov (toote omanik) –
Maitsev
Veronika (toote omanik) –
Irina (toote omanik) –
Jekaterina Tomberg (toote omanik) –