Suhkruvaba Beljovi hrustilaa “Õun kirsiga” 50g

2,50 
50,00  /kg

Hrustilaa – kuivatatud õuna pastilaa!
Suhkruvaba õuna hrustilaa kaneeli ja kirsiga.
Päritolu: Venemaa
Kaal: 50g


Jätka ostlemist

Suhkruvaba Beljovi hrustilaa “Õun kirsiga”.
Klassikalise kuivatatud õuna pastilaa pulgad lisandiga.
Hrustilaa – kuivatatud õuna pastilaa!
Suhkruvaba õuna hrustilaa kaneeli ja kirsiga.

Päritolu: Venemaa
Kaal: 50g

Koostisosad: värsked õunad, munavalge, kirss, kaneel.

Toitumisalane teave 100 g kohta:
Energiasisaldus 632kJ / 151 kcal
rasvad 0g
– millest küllastunud rasvhapped 0g
süsivesikud 36,7g
– millest suhkrud 20g
valgud 1g
soola 0g.


Beljovi pastilaa on piirkondlikku omapära omav vene traditsiooniline pastilaa liik, mida valmistatakse alates 19. sajandi lõpust Beljovi linnas, Tula oblastis. Traditsiooniliselt valmistatakse seda purustud Antonovka õuntest, millele lisati suhkrut, munavalget ja vahustati ühtlaseks massiks.
Pastilaa tootmise algus on seotud kaupmehe Amvrosia Prohorovi nimetajaga, kes 1858. aastal pani kasvama suure õunapuu aia ja 1888. aastal alustas õunte kuivatamisega, eesmärgiga nendest valmistada pastlaad.

Pastilaa on vana vene maiuspala, mis sündis laste rõõmuks seoses suhkru tööstusliku tootmise algusega.
Pastilaad valmistati õunapüreest, meest ning vahustatud munavalgest. See oli küllalt aeganõudev tegevus: õuna-mee-muna mass kanti õhukese kihina kangale ja kuivatati. Seejärel kanti peale uus kiht – nii kiht kihi haaval.
Õunakihtide vahele pandi vahel ka pihlaka ja pohla kihte, nii saadi mitte ainult eredama värviga, vaid ka maitsvam maiuspala. Mee asendamine suhkruga ei halvendanud pastilaa maitset – vastupidi, asendus osutus õnnestunuks suhkru kristalliseerumisvõime tõttu.

Loe veel: Beljovi pastilaa – mis see on?

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Arvustust saavad kirjutada ainult need sisseloginud kasutajad, kes on antud toote ostnud.

Sulle võib meeldida ka…