Blanseeritud mandlid

Hinnatud 4.62/5 13 kliendi hinnangu põhjal
(13 arvustused)

14,90  /kg

Blanšeeritud mandlid.
Päritolu: USA, California.

Jätka ostlemist

Blanseeritud mandlid.
Päritolu: USA.


Blanšeerimine (prantsuse keeles blanchir “valgendama”) on toiduainete (enamasti puu- ja köögiviljade, samuti mõnda liiki kala) lühiajaline (mõnekümnest sekundist mõne minutini) töötlemine (“kuumehmatamine”) keeva vee või auruga ning järgnev külma vee all kastmine keemisprotsessi kiireks peatamiseks.

Blanšeeritud mandlid on pruunika naha eemaldamiseks lühiajaliselt keedetud mandlid. Blanšeeritud ja blanšeerimata mandlitel pole suurt vahet. Kuid mandli naha eemaldamiseks võivad siiski olla mõned põhjused.

Esteetika. Pruuni mandli nahad võivad mõjutada roa üldilmet. Näiteks mandlikoore laigud mandlijahus ei pruugi kenad välja näha.

Maitse. Mandlinahad sisaldavad parkaineid. Tanniinid on kokkutõmbavad ühendid, mis tähendab, et nad võivad põhjustada suus kuivustunnet, mis tuleneb nende reageerimisest süljes leiduvate valkudega. Need ühendid vastutavad ka musta tee ja veini “kuivuse” eest.

Mandli kasulikkus

Mandel on looduslik valguallikas ning sisaldab rohkem ballast- ehk kiudaineid, kaltsiumi ning E- vitamiini kui ükski teine pähliksort. Mandleid peetakse õigusega kõige tervislikumaks snäkiks. Me kõik oleme kogenud, et meie energiavarud on enne lõunasööki või pärast trenni täielikult kadunud. Kes aga sel ajahetkel midagi kasulikku põske pistab, saab madalseisust kiiresti üle.

Mandlite kasuks räägib see, et nad sisaldavad võrreldes teiste pähklisortidega rohkem valku, E- vitamiini, kaltsiumi ning B-grupi vitamiine nagu riboflaviini (B2) ja niatsiini (B3). Peotäis mandleid varustab organismi üheteistkümne erineva toitainega ja katab 60 protsenti päevasest E-vitamiini vajadusest. E-vitamiin tugevdab teadupärast immuunsüsteemi.

Mandlites sisalduvad D- ja K- grupi vitamiinid mängivad väga suurt rolli luustiku ja liigeste tugevdamises. Neid soovitatakse süüa nii liigesehaigetel kui ka kasvueas lastel. Ka vereloome moodustamisel on sellel pähklisordil suur osatähtsus, sest see sisaldab peale kaltsiumi ka palju kaaliumi ja rauda.

Loe veel:
Miks on pähklid tervisele kasulikud?
California mandlitest saad veel lugeda siin.

13 arvustust tootele Blanseeritud mandlid

  1. Hinnanguga 5 / 5

    Anonüümne (toote omanik)

    Väga maitsvad tõesti! Julgen öelda et paremad kui koorega mandlid.

  2. Hinnanguga 5 / 5

    Tiiu (toote omanik)

    puhtad, kvaliteetsed, vastasid ootustele

  3. Hinnanguga 4 / 5

    Jaana Merilai (toote omanik)

  4. Hinnanguga 5 / 5

    Aimar (toote omanik)

  5. Hinnanguga 4 / 5

    Jaan (toote omanik)

  6. Hinnanguga 4 / 5

    Anonüümne (toote omanik)

  7. Hinnanguga 5 / 5

    Jaanika (toote omanik)

    Superhead!

  8. Hinnanguga 5 / 5

    Galina (toote omanik)

  9. Hinnanguga 5 / 5

    Galina (toote omanik)

  10. Hinnanguga 5 / 5

    Olga R. (toote omanik)

  11. Hinnanguga 5 / 5

    Galina (toote omanik)

  12. Hinnanguga 5 / 5

    Helen H. (toote omanik)

  13. Hinnanguga 3 / 5

    Elen (toote omanik)

Arvustust saavad kirjutada ainult need sisseloginud kasutajad, kes on antud toote ostnud.

Scroll to Top