Artiklid Pähklipurejalt

mis on baklava imeline maiustus baklava

Imeline maiustus baklava

Baklava on tänaseks päevaks muutunud paljude araabia ja Kesk-Aasia maade ja lemmikmaiustuseks. Aastate jooksul on paljud rahvad teinud sellest oma rahvustoidu....

Read More
kõrvitsaseemne kasulikku omadust

9 kõrvitsaseemne kasulikku omadust

Kõrvitsaseemned on: suurepärased tsingi allikad; neis sisalduv magneesium võib tugevdada Teie südant; suurepärase oomega-3 rasvhapete allikas; abiks postmenopausis naistele; hea uninumiseks; kõrge antioksüdantide sisaldusega; kasulik eesnäärmele ja põile; head veresuhkru alandajad; kõrge kiudaine sisaldusega. ...

Read More
seedripähkliõli

Miks on seedripähkliõli kasulik?

Miks on seedripähkliõli kasulik? Seedripähkliõli ehk eedermännipähkliõli või lihtsalt seedriõli on ainulaadne looduslik toode, mille analooge looduses ei eksisteeri  ja sünteesimine on võimatu. Seda õli on alati peetud delikatessiks, ka praegu hinnatakse seda rohkem, kui paremaid oliiviõli sorte. Seedriõli on toitaine-,...

Read More
Seesami halvaa mis on havaa

Mis on halvaa

Halvaa on päritolult idamaine maiustus ning nagu nimetusestki on võimalik välja lugeda, tuleneb selle nimetus araabia keelest. Halvaa on tuntuks saanud läbi Türgi rahvusköögi, kus temast on saanud suurepärane rahvusmaiustus....

Read More
mis on marmelaad

Mis on marmelaad?

Mis on marmelaad? Marmelaad on suhkruga tihkeks keedetud puuvilja- või marjapüreest hoidis või (harilikult agar-agariga) tarretatud maiustus, mida reegline vormitakse kompvekitaolisteks tükkideks. Tänapäeval kasutatakse enamuses poest leitavates marmelaadides toiduvärve ja aromatisaatoreid. Hea, kui toiduvärv on looduslikult valmistatud, halvemal juhul võib see...

Read More
türgi maiustus lokum

Türgi maiustus – lokum

Lokum (Rahat-Lukum, Loukum, Lukum) on pikkade traditsioonidega Türgi maiustus (inglise keeles Turkish delight). Lokum’i põhikomponentideks on suhkur ja mõni želeeriv aine - näiteks tärklis....

Read More
Pistaatsiapähkel

Pistaatsiapähkel – 10 positiivset omadust​

Milline on pistaatsiapähkli kasulikkus? või Milles peitub pistaatsiapähkli kasulikkus? Pistaatsiapähklil on mitmeid tervisele kasulikke omadusi. Pistaatsiapähkel on suurepärane valgu-, antioksüdandi ja kiuallikas....

Read More
sarapuupähkel

Sarapuupähkel

Sarapuupähkel - mis ta on ja kus ta kasvab? Miks süüa sarapuupähklit? Miks ta on kasulik ja mida ta sisaldab? Kellele ta võib olla ohtlik? Sarapuupähkli puu ja vili - mis on nende iseärasused? Kuidas vili valmib ja kuidas teda süüa? Kuidas...

Read More
ingver

Ingver – Miks teda süüa?

Ingver on igapäevane koostisaine paljude maade köökides ja seda on üle 2000 aasta kasutatud ka meditsiinilisel eesmärgil. See on suurepärane koostisaine mitmesugustes toitudes ja selle kasulikud omadused tervisele on väga laialdased. Ingveril on tugevam bakterivastane toime kui antibiootikumidel ja selle...

Read More
Mis on Beljovi pastilaa

Beljovi pastilaa – mis see on?

Beljovi pastilaa (белевская пастила vene keeles) on piirkondlikku omapäraga vene traditsiooniline pastilaa liik, mida valmistatakse alates 19. sajandi lõpust Beljovi linnas, Tula oblastis. Traditsiooniliselt valmistatakse seda purustud Antonovka õuntest, millele lisati suhkrut, munavalget ja vahustati ühtlaseks massiks. See on imelise...

Read More
Tšurtšhela

Mis on Tšurtšhela?

Mis on Tšurtšhela (Tshurtshhela)? Pähklipureja muinasjutu peategelased, Marie ja Fritz, ootasid jõuluõhtul pingsalt, mida kallis Dosselmaier neile sellel aastal kingib. Marie ootas suurt nukumaja ja Fritz täiendusi oma sõdurite kompaniile. Maiustuseks krõbistati toidu kõrvale pähkleid. Sellised olid laste soovid Euroopas 19. sajandi...

Read More
Miks süüa parapähklit

Miks süüa parapähklit?

Miks süüa parapähklit? Miks süüa parapähklit? Mis ta selline on ja kust ta pärineb? Kuidas süüakse parapähklit ja miks tema söömine on kasulik?  Paljudele on parapähkel täiesti võõras pähkel ja nad ei teagi, millega on tegemist. Aga kas sina tead,...

Read More
kuivatatud aprikoos kreeka pähkliga

Haštak – Imeline idamaine maiustus​

Haštak – Imeline idamaine maiustus Haštak (hashtak, siin kohal on tähtis mitte segamini ajada #haštag-giga), see ei ole kuivataud puuvili ega pähkel. See on… maiustus kuivatatud puuviljadest ja pähklitest. Tema valmistamiseks on vaja kuivatatud aprikoosi, kreekapähklit ja rosinaid. Kuivatatud aprikoosist...

Read More
pähklid

Miks on pähklid tervisele kasulikud?​

Miks on pähklid tervisele kasulikud? Miks on pähklid tervisele kasulikud? Mis on pähklite hea toime? Kõrge toiteväärtus. Tänu oma kõrgele toiteväärtusele täidavad need imehästi kõhtu ning samas takistavad haaramast kommide ja krõpsude järele. Olulised ained. Pähklites on rohkelt valku, kiudaineid, mineraale, proteiini,...

Read More
kreeka pähkel

Miks süüa kreeka pähkleid?

8 head põhjust, miks süüa kreeka pähkleid. Kreeka pähkel on suure toiteväärtusega. Kreeka pähkli teeb eriliseks ta suur E-vitamiini sisaldus....

Read More
Millist kuivatatud aprikoosi osta ja kust

Millist kuivatatud aprikoosi osta ja kust?

Mida teha, kui pakil pole kirjutatud kuidas aprikoos on kuivatatud? Kuidas veenduda toote kvaliteedis, kui sa ei näe pakendis olevat toodet? Kuidas osta toodet, kui Sulle antakse selle toote kohta ainult seaduses minimaalselt nõutud teave? Kust saada lisainformatsiooni?...

Read More
Kuidas valida kuivatatud aprikoosi

Kuidas valida kuivatatud aprikoosi?

Kuidas valida kuivatatud aprikoosi? Poes võib kuivatatud puuviljade riiulilt leida tavaliselt 1 – 2 erinevat kuivatatud aprikoosi sorti. Minnes turule (näiteks Balti Jaama turule) võib kauba valikust leida palju rohkem erinevaid sorte ja erineva hinnaga aprikoose. Mis on nende vahe...

Read More