Artiklid Pähklipurejalt
Miks süüa mangot?
Miks süüa mangot? Miks süüa mangot, miks ta on nii kasulik? Kust ta pärineb ja mida ta sisaldab? Mango kui ...
10 põhjust miks sarapuupähklid on kasulikud su nahale ja juustele
10 põhjust miks sarapuupähklid on kasulikud su nahale ja juustele. Sarapuupähklid on alati olnud populaarsed, eriti mitmesuguste sarapuupähklipõhiste leiva- ja ...
19 põhjust miks sarapuupähkel on kasulik su tervisele
19 põhjust miks sarapuupähkel on kasulik tervisele Juba ennemuistsel ajal teadsid inimesed, et sarapuupähkel on kasulik tervisele. Kuid siis oli ...
Imeline maiustus baklava
Imeline baklava Türgi on tuntud oma imepärase köögi poolest. Sealt pärinevad paljud eestlastele tuttavad toidud, nagu sis-kebab ja döner-kebab. Kuid ...
9 kõrvitsaseemne kasulikku omadust
9. imelist kõrvitsaseemne kasulikku omadust Kõrvitsast valmistatakse igasuguseid erinevaid maitsvaid roogasid ja maiustusi. Kuid lisaks kõrvitsale endale on söödavad ka ...
Miks on seedripähkliõli kasulik?
Miks on seedripähkliõli kasulik? Seedripähkliõli ehk seedermännipähkliõli või lihtsalt seedriõli on ainulaadne looduslik toode, mille analooge looduses ei eksisteeri ja ...
Mis on halvaa
Muinasjutuline idamaine maiustus - Halvaa Mis on halvaa? Halvaa on päritolult idamaine maiustus ning nagu nimetusestki on võimalik välja lugeda, ...
Mis on marmelaad?
Mis on marmelaad? Marmelaad on suhkruga tihkeks keedetud puuvilja- või marjapüreest hoidis või (harilikult agar-agariga) tarretatud maiustus, mida reegline vormitakse kompvekitaolisteks ...
Türgi maiustus – lokum
Türgi maiustus - lokum, mis see on ja kuidas seda süüakse Lokum (Rahat-Lukum, Loukum, Lukum) on pikkade traditsioonidega Türgi maiustus ...
Pistaatsiapähkel – 10 positiivset omadust
Pistaatsiapähklite 10 positiivset omadust Milline on pistaatsiapähkli kasulikkus? või Milles peitub pistaatsiapähkli kasulikkus? Pistaatsiapähklil on mitmeid tervisele kasulikke omadusi. Pistaatsiapähkel ...
Pistaatsiapähkli kasulikkus
Pistaatsiapähkli kasulikkus ehk miks süüa pistaatsia pähklit Pistaatsiapähkli päritolu Harilik pistaatsia (Pistacia vera L.) kuulub anakardiliste (äädikapuuliste) sugukonda ja on ...
Sarapuupähkel
Imeline sarapuupähkel Sarapuupähkel - mis ta on ja kus ta kasvab? Miks süüa sarapuupähklit? Miks ta on kasulik ja mida ...
Ingver – Miks teda süüa?
Miks süüa ingverit? Ingver on igapäevane koostisaine paljude maade köökides ja seda on üle 2000 aasta kasutatud ka meditsiinilisel eesmärgil ...
Beljovi pastilaa – mis see on?
Mis on Beljovi Pastilaa? Beljovi pastilaa (белевская пастила vene keeles) on piirkondlikku omapäraga vene traditsiooniline pastilaa liik, mida valmistatakse alates ...
Mis on Tšurtšhela?
Mis on Tšurtšhela (Tshurtshela)? Pähklipureja muinasjutu peategelased, Marie ja Fritz, ootasid jõuluõhtul pingsalt, mida kallis Dosselmaier neile sellel aastal kingib ...
Miks süüa parapähklit?
Miks süüa parapähklit? Miks süüa parapähklit? Mis ta selline on ja kust ta pärineb? Kuidas süüakse parapähklit ja miks tema ...
Haštak – Imeline idamaine maiustus
Haštak - Imeline idamaine maiustus Haštak (hashtak, siin kohal on tähtis mitte segamini ajada #haštag-giga), see ei ole kuivataud puuvili ...
Miks on pähklid tervisele kasulikud?
Miks on pähklid tervisele kasulikud? Miks on pähklid kasulikud? Mis on pähklite hea toime?Kõrge toiteväärtus. Tänu oma kõrgele toiteväärtusele täidavad need ...