Kuivatatud kadakamari.
Neto kaal: 5g.
Pakendatud Venemaal.
Kadakamarjad on klassikaline vürts/maitseaine ulukite, metssea, metskitse, tuvide maitsestamiseks. Kadakamari maitseainena sobib ka lamba-, looma- ja sealiha juurde. Juurviljadest sobib hästi kokku peedi, naeri, kapsaga, kala ja marmelaadi tegemiseks, liharoogade maitsestamiseks, magustoitude sisse, kookidele.
Harilik kadakas (Juniperus communis) kasvab tihti mereäärsetel aladel ja karjamaadel, aga ka metsas, nõmmel ja loopealsel. Enamasti kasvab see kuni kolme meetri kõrguseks, harva ka kuni kümne meetri kõrguseks.
Kadakas on mitmekülgne taim, mida kasutatakse ilu-, maitse- ja ravimtaimena. Ravimiseks korjatakse marikäbisid, mis on rahvasuus rohkem tuntud kui kadakamarjad. Marikäbisid korjatakse siis, kui need on täiesti küpsed – kas septembris või oktoobris.
Kadakamarjad sisaldavad eeterlikku õli, suhkrut, vaike, värvained, rasvõli, orgaanilisi happeid, parkaineid ja mikroelemente (mangaani, rauda, vaske ja alumiiniumi). Kadakamarjadel on külmetushaiguste ajal põletiku- ja mikroobidevastane toime. Samuti ergutavad kadakamarjad uriini- ja sapieritust ning soodustavad seedimist.
Loe veel:
Kadaka mõjuvõimsad marikäbid
Ave S. (toote omanik) –
Natalia (toote omanik) –
VAGAN KONDAKHCHYAN (toote omanik) –
Jaan S. (toote omanik) –