Marmelaad “Sidruni viilud”
Netokaal 240g.
Koostisosad: suhkur, glükoosisiirup, paksendaja: agar-agar, happesuseregulaator: sidrunhape, lõhna- ja maitseained (“apelsin”, “sidrun”), munavalge, porgandi ekstrakt), loodislikud toiduvärvid: karoteen, kurkumiin.
Toitumisalane teave 100 g kohta:
Energiat 1416 kj/333 kkal;
rasvad 0,1g,
sh. küllastunud rasvhapped: 0g;
süsivesikuid 83g,
– millest suhkrud 74,9g;
valku 0,1g;
soola 0,05g.
Tootja: Kriolit-D, Ukraina.
Mis on marmelaad?
Marmelaad on tänaseks üle tuhande aasta vana maiustus. Iidsed roomlased said kreeklaste käest teada, et kui küdooniat koos meega keeta, siis jahtumisel saadud keedis taheneb zelee taoliseks olluseks (siis veel keegi ei teadnud, et selle põhjuseks on pektiin). Rooma kokaraamat Apiciuses (mis pärineb 10. sajandist) on esmakordselt mainitud marmelaadi retsepti. Seal kirjeldati kuidas saab säilitada tervet küdoonia vilja koos varte ja lehtedega mees, mis on “lahustatud” viinamarja siirupiga – seda toodet tuntakse kui Rooma marmelaadi. Sarnaseid retsepte leiab ka Bütsantia imperaatori Konstantiin VII (905-959 p.Kr) tseremooniate raamatust.
Loe veel:
PEKTIINI MITU AMETIT – Eesti Loodus
Toidutohter: millest valmib marmelaad.
Mis on marmelaad?
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.