Granaatõuna kaste “Narsharab”
Maht: 315 ml.
Koostisosad: kontsentreeritud granaatõunamahl, suhkur, vesi, happesuseregulaator (sidrunhape).
Toitumisalane teave 100g. kohta:
energia 1254kJ/ 300 kkal;
rasvad 0g;
süsivesikud 75g;
– millest suhkrud 68g;
valgud 0g;
soola 0g.
Päritolu: Aserbaidžaan.
Granaatõuna kaste ehk naršarab (või ka granaatõunamelass) on kaukaasiapärane kaste granaatõunast. Granaatõunakaste sobib hästi lihale, marinaadidesse, salatikastmetesse, jäätisele jne.
See on väga maitsev, intensiivne hapukas-magus ja ka ebanormaalselt kasulik.
See on paks, tumepunane ja magushapukas siirup. Kasutatakse laialdaselt Lähis-Ida ja Vahemeremaade köögis. Annab roogadele hapukust sarnaselt sidrunimahlale ja tamarindile. Säilib väga kaua. Sobib pardi- ja kanaliha juurde, seda võib määrida nt ahjukanale enne grillimist. Granaatõuna kastme lisamine lamba- ja sealihamarinaadidele aitab liha pehmendada. Veega lahjendades saab värskendava morsi.
Retsept: Pardifilee granaatõunakastmega
Marika (toote omanik) –
kallis küll, aga granaatõun on mu lemmik!
Erika R. (toote omanik) –
Suurepàrane
Erika R. (toote omanik) –
Super
Aire L. (toote omanik) –
Pole veel hetkel proovinud, loodan et ülihea
VAGAN KONDAKHCHYAN (toote omanik) –
Viktoria (toote omanik) –
Ave S. (toote omanik) –
Väga hea ja huvitav jäätise peale….liha marineerimisel annab väga huvitava maitse ja liha saab mõnusalt pehme
Alexander (toote omanik) –
Tatjana Koik (toote omanik) –