Kaneel jahvatatud.
Neto kaal: 15g.
Pakendatud Venemaal.
Kaneel on kogu maailmas laialdaselt juba aastatuhandeid kasutust leidnud armastatud vürts ja maitseaine, mida saadakse teatud kaneelipuu liikide kuivatatud sisekoorest. Tegelikult on kaneel suisa üks maailma tuntuimaid maitseaineid. Vürtsina kasutatakse peamiselt nelja kaneelipuu liigi koort, millest tuntumad on kahvatupruuni värvi väga hea, aromaatne ja magusa maitsega Ceyloni kaneel ja tumepruun, tugevama ning mõrkjama lõhna ja maitsega Cassia, mida müüakse paljudes riikides ka lihtsalt kaneeli nime all.
9 varianti kaneeli kasutamiseks toidus
Kaneeli puhul on oluline selle värskus. Aastaid köögikapis järjekordset õunakoogi hooaega oodanud kaneel ei ole enam suure tõenäosusega kasutamiskõlblik. Seismisega hajuvad kaneelilt selle kasulikud omadused ning maitse muutub tagasihoidlikumaks. Kaneeli võib lisada vist põhimõtteliselt igale maailmas olevale toiduainele või roale – tegu on väga universaalse vürtsiga.
- Lisa enda lemmikteele natukene kaneeli, et muuta see natukene elavamaks ning vürtsikamaks.
- Kasuta kaneeli šašlõki marinaadi või mõne muu liharoa maitsestamiseks.
- Raputa kaneeli üle hautatud köögiviljade või värskete puuviljade. Eriti maitsvad on värsked õunatükid, kuhu on kaneeli ja suhkrut peale raputatud.
- Sega kaneeli pudingutesse või muudesse magustoitudesse.
- Lisa kaneeli hommikusele pudrule või külmadele hommikuhelvestele. Hommikupuder kaneeliga on väga maitsev, soovitan järele proovida.
- Hinga kaneeliaroomi aju töö stimuleerimiseks.
- Sega kaneeli pannkoogitaignasse uue huvitava maitse lisamiseks.
- Maitsesta oma smuutit lisades sinna ka kaneeli.
- Elavda oma hommikukohvi kaneeliga!
Maire Lukk (toote omanik) –
Vitali (toote omanik) –