Kumkvaat siirupis (sukaad).
Päritolu: Hiina
Koostisosad: kumkvaat, suhkur, happesuseregulaator – sidrunhape, konservant – vääveldioksiid, toiduvärv E110.
Toitumisalane teave 100 grammi kohta:
Energiasisaldus 1188 kJ/284 kcal
Rasvad 0g
– Millest küllastunud rasvhapped 0g
Süsivesikud 80,1g
– Millest suhkrud 69g
Valgud 3,8 g
Soola 0g.
Kumkvaat siirupis sobib ideaalselt koogile kaunistuseks, keeksi sisse maitse elamuse suurenamiseks või lihtsalt koduseks näksimiseks. Kumkveet on meeldivalt hapuka ja natukene mõrkja maitsega.
Mis on kumkvaat?
Kumkvaati tuntakse veel kääbusapelsini ja kinkan nimega. Kinkanipuu looduslik päriskodu on arvatavasti Kagu-Hiina piirkond, kus selle puu vilju on kasutatud juba aastatuhandeid. Populaarne on kinkan ka teistes Aasia maades, näiteks Indoneesias, Vietnamis, Pakistanis ja Jaapanis. Tänapäeval kasvatatakse kõnealuseid puid ohtralt ka Ladina-Ameerika maades ja Lõuna-Aafrikas. Euroopasse, täpsemalt Londonisse tõi kääbusapelsinipuu aiandushuviline kollektsionäär Robert Fortune alles 1846. aastal.
Kumkvaadi viljad kasvavad kobaratena väheste asteldega madalatel igihaljastel põõsastel. Ebasobiva kliimaga aladel kasvatatakse neid taimi tihti tubastes tingimustes või talveaedades, kus nad sobivate kasvutingimuste juures ka kenasti viljuvad. Viljad meenutavad välimuselt ovaalseid apelsine, kuid on väga väikesed (läbimõõduga 2-3 cm ). Toonilt on küpsed viljad kas kollased, oranžid või punakad, kujult on levinud peamiselt kaks vormi – ümar või ovaalne. Seega meenutavad nad kujult väiksemat sorti ploome. Tänu oma õhukesle koorele on ta ainukene tsitruseline, mida võib süüa koos koorega.
Kumkvaadi kasulikkus
Sisaldab väga palju kaltsiumi ja C-vitamiini ning β-karoteeni, B-grupi vitamiine, rauda ja fosforit. Kuivatatud kumkvaat säilitab viljaliha mahlasust, hapukasmagusat maitset ja õrna aroomi, seega võib marju süüa nii eraldi toiduna kui ka lisada magustoitudesse. Ta sobib suurepäraselt kulinaarias magustoitude juurde. Sellest saab valmistada imelist kompotti ja muid jooke. Lisaks on väga kasulik lastele ja nõrgenenud immuunsusega inimestele, kuna see tugevdab immuunsüsteemi. On leitud, et viljad omavad ka antibakteriaalset toimet – ta aitab ravida põletikke ja seeninfektsioone, normaliseerib ainevahetust ja ravib maohaavandeid.
Kumkvaat sisaldab vähe kaloreid ning annab energiat kohe hommikust alates.
Kumkvaat – tõeliselt kuldne mari Sinu tervise tugevdamiseks!
Anonüümne (toote omanik) –
omapärase maitsega. natuke võiks vähem magus olla
Merle (toote omanik) –
Pille M. (toote omanik) –
Sobib hästi kohupiima sisse.
Maria (toote omanik) –
Parim. Kindlasti ostan veel
Maria (toote omanik) –
5+
Erik (toote omanik) –
Saadeti vist suhkrus…
Pähklipureja (poe juhataja) –
Oi, väga vabandame. Järgmine kord üritame mitte segamini ajada.
Anonüümne (toote omanik) –
Ardo (toote omanik) –
Mati (toote omanik) –
Maria (toote omanik) –
Lemmik, korduvalt juba tellitud
Anonüümne (toote omanik) –