Marmelaad “Jõhvikas”.
Netokaal: 180g
Kaubamärk: Ozersky suveniir
Päritolu: Venemaa.
Koostis: suhkur, tärklisesiirup, vesi, tarretusaine agar, happesuse regulaator sidrunhape, musta porgandi ekstrakt (musta porgandi ekstrakt, suhkur), jõhvika maitseained, kontsentreeritud õunamahl, jõhvika kuiv ekstrakt (looduslik jõhvika ekstrakt, happesuse regulaator E528, paakumisvastane aine E341).
Toiteväärtus 100 g kohta:
Energiat 1310 kJ/310 kcal;
rasvad 0g,
süsivesikud 77 g,
valk 0g;
sool 0 g.
Mis on marmelaad?
Marmelaad on tänaseks üle tuhande aasta vana maiustus. Iidsed roomlased said kreeklaste käest teada, et kui küdooniat koos meega keeta, siis jahtumisel saadud keedis taheneb zelee taoliseks olluseks (siis veel keegi ei teadnud, et selle põhjuseks on pektiin). Rooma kokaraamat Apiciuses (mis pärineb 10. sajandist) on esmakordselt mainitud marmelaadi retsepti. Seal kirjeldati kuidas saab säilitada tervet küdoonia vilja koos varte ja lehtedega mees, mis on “lahustatud” viinamarja siirupiga – seda toodet tuntakse kui Rooma marmelaadi. Sarnaseid retsepte leiab ka Bütsantia imperaatori Konstantiin VII (905-959 p.Kr) tseremooniate raamatust.
Loe veel:
PEKTIINI MITU AMETIT – Eesti Loodus
Toidutohter: millest valmib marmelaad.
Mis on marmelaad?
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.