Jahvatatud pupane pipar.
Neto kaal: 10g.
Pakendatud Venemaal.
Jahvatatud punane pipar on vürts, mis on valmistatud kibedatest (tervatest) paprika sortidest.
Praeguseks on teada palju paprika (Capsicum) sorte – teravast cayenne’i piprast, tšillist, lõpetades magusa paprikaga.
Capsicum on pärit Ameerika troopilistest piirkondadest. Tänapäeval kasvatatakse teravat paprikat troopilise kliimaga riikides, kõige rohkem Indias ja Tais. Ameerika põliselanikud õppisid paprikat kasvatama 6000 aastat tagasi. Paprika kuulus koos maisiga Ameerika toidulauale. Euroopas levis paprika pärast Christopher Columbuse reisi. Hispaania konkistadoorid tõid Euroopasse terava pipra koos kullaga.
Jahvatatud punane pipar toidus
Punase jahvatatud pipra valmistamiseks kuivatatakse värske terav pipar, eemaldatakse seemned ja jahvatatakse.
Punast pipart kasutatakse vorstide, lihakonservide ja köögiviljade valmistamisel. Vürtsina kasutatakse punast pipart kebabide, liharoogade kastmete valmistamisel. See parandab veiseliha, sealiha, kala, esmaroogade, eriti köögiviljade maitset.
Evelyn (toote omanik) –
Aivar Arak (toote omanik) –