Basmati riis 2kg

9,00 
4,50  /kg

Basmaati riis.
Neto kaal: 2kg.


Jätka ostlemist

Basmati riis
Neto kaal: 2 kg.

Koostisosad: Pikateraline basmati riis

Säilitada kuivas, jahedas, päikese eest kaitstuna

Toitumisalane teave 100g keetmata riisi kohta:
Energiasisaldus: 375 kcal / 1569 kJ
Rasva: 0.2 g
Süsivesikuid: 79 g
Valke: 6 g


Kuidas keeta Basmati riisi?

Basmatiriis on tuntumaid ja hinnatumaid lõhnastatud riisisorte ning ta on India köögis asendamatu.

Kui soovite kohevat tulemust loputage riisi – pese riisi jahedamas vees, et eraldada terakeste küljest tärklis. 

Et riisi lõhn esile pääseks, tuleks riisi soovitatavalt loputada 5–6 korda külma veega , siis panna 20 minutiks külma vette likku ning enne keetmist veel korralikult sõelal nõrutada.

Pange 1 tass (200g) riisi potti ja lisage sellele 4-6 tassi vett. Lisa soola maitse järgi. Leske veel keema minna, aeg-ajalt seda segades. Aja riis keema ja seejärel alanda kuumust, ära kata potti kaanega. Lase sellel keeda 15 minutit, kuni see imab vee endasse. Lase veidi seista ja serveeri.

Basmati riisi hinnatakse selle kuju tõttu: keetes muutuvad basmati riisi terad pikemaks.

Keetmisel eraldab Basmati riis popkorni või pähkli sarnast lõhna. Basmati riisi üle ei tohi keeta, sest muidu muutub see liiga pehmeks ja tükiliseks.

Basmati riisi päritolu ja kasutamine

Basmatiriis ehk India riis on pärit Himaalaja mäejalamilt, Põhja-Indiast.

Basmati riis on pikateraline valge riis, mida kasvatatakse peamiselt Pakistanis ja Indias. Basmati riisil on ainulaadne aroom. Küpsemisel võib paisuda mahult rohkem kui kaks korda!

Basmati riis on tõeline riiside kuningas, mis erineb teistest nii oma maitse kui ka välimuse ja pikkuse poolest. Keetmisel eraldab Basmati riis popkorni või pähkli sarnast lõhna. Hindikeelne sõna “basmati” tähendabki hästi lõhnavat, aromaatset. Indias ja Pakistanis kasvatatav riis on oma maitseomadustelt teistest erinev ja sobib hästi nii aasiapärastesse toitudesse, kui ka igapäevaste roogade garneeringuks. Seda põhjusel, et riis talub pikaajalist töötlemist, ilma kuju ja maitset muutmata ehk see ei muutu pudruks.

Basmati riisi hinnatakse selle kuju tõttu: keetes muutuvad basmati riisi terad pikemaks, kuid jäävad sõmeraks ja säilitavad hästi oma struktuuri. 

Kitsas ja pikateraline riis on tuntud oma peene maitse ja lõhna poolest. Aromaatne, õrna pähklise meki ja õhulise tekstuuriga pikateraline valge riis on sõmer ja vähem kleepuv, kui jasmiiniriis. Seepärast ta sobib suurepäraselt näiteks pilafi valmistamiseks, karride kõrvale, salatite, kuumade ja külmade praelisandite ning erinevate riisitoitude valmistamiseks.

Sajandeid on basmati riisi eksporditud ka Araabia maadesse ning seetõttu on araablaste toidud suuremalt jaolt valmistud just sellest riisist.

 

Veel retsepte:
Lamba-veise hakkliha ja basmati riisiga täidetud tomatid – Tuuli Retseptid

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Arvustust saavad kirjutada ainult need sisseloginud kasutajad, kes on antud toote ostnud.

Scroll to Top