Kuivatatud kumkvaat suhkrus (sukaad).
Päritolu: Hiina
Koostisosad: kumkvaat, suhkur, happesuseregulaator – sidrunhape, konservant – vääveldioksiid, toiduvärv E110, E120.
Toitumisalane teave 100 grammi kohta:
Energiasisaldus 1354 kJ/323 kcal
Rasvad 0g
– Millest küllastunud rasvhapped 0g
Süsivesikud 79g
– Millest suhkrud 68g
Valgud 1g
Soola 0g.
Kuivatatud kumkvaat suhkrus sobib ideaalselt koogile kaunistuseks, keeksi sisse maitse elamuse suurenamiseks või lihtsalt koduseks näksimiseks.
Kumkvaat tuntakse veel kääbusapelsini ja kinkan nimega.
Kinkanipuu looduslik päriskodu on arvatavasti Kagu-Hiina piirkond, kus selle puu vilju on kasutatud juba aastatuhandeid. Populaarne on kinkan ka teistes Aasia maades, näiteks Indoneesias, Vietnamis, Pakistanis ja Jaapanis. Tänapäeval kasvatatakse kõnealuseid puid ohtralt ka Ladina-Ameerika maades ja Lõuna-Aafrikas. Euroopasse, täpsemalt Londonisse tõi kääbusapelsinipuu aiandushuviline kollektsionäär Robert Fortune alles 1846. aastal.
Kumkvaadi viljad kasvavad kobaratena väheste asteldega madalatel igihaljastel põõsastel. Ebasobiva kliimaga aladel kasvatatakse neid taimi tihti tubastes tingimustes või talveaedades, kus nad sobivate kasvutingimuste juures ka kenasti viljuvad. Viljad meenutavad välimuselt ovaalseid apelsine, kuid on väga väikesed (läbimõõduga 2-3 cm ). Toonilt on küpsed viljad kas kollased, oranžid või punakad, kujult on levinud peamiselt kaks vormi – ümar või ovaalne. Seega meenutavad nad kujult väiksemat sorti ploome. Tänu oma õhukesle koorele on ta ainukene tsitruseline, mida võib süüa koos koorega.
Sisaldab väga palju kaltsiumi ja C-vitamiini ning β-karoteeni, B-grupi vitamiine, rauda ja fosforit. Kuivatatud kumkvaat säilitab viljaliha mahlasust, hapukasmagusat maitset ja õrna aroomi, seega võib marju süüa nii eraldi toiduna kui ka lisada magustoitudesse. Ta sobib suurepäraselt kulinaarias magustoitude juurde. Sellest saab valmistada imelist kompotti ja muid jooke. Lisaks on väga kasulik lastele ja nõrgenenud immuunsusega inimestele, kuna see tugevdab immuunsüsteemi. On leitud, et viljad omavad ka antibakteriaalset toimet – ta aitab ravida põletikke ja seeninfektsioone, normaliseerib ainevahetust ja ravib maohaavandeid.
Kumkvaat sisaldab vähe kaloreid ning annab energiat kohe hommikust alates.
Kumkvaat – tõeliselt kuldne mari Sinu tervise tugevdamiseks!
Loe veel:
Defi: Miniatuurne apelsin – kumkvaat
Diana (toote omanik) –
Jäin ostuga rahule. Meeldis kõik, kiire ja mugav tarne. Kindlasti tellin veel.
Maria (toote omanik) –
Väga hea
Inna (toote omanik) –
Irina (toote omanik) –
Деликатес!
Allar (toote omanik) –
Meenutab männivõrseid vähe
Sirli (toote omanik) –
Minu jaoks männivaigu maitsega, kuid mehe lemmik 😉
Anonüümne (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Triin (toote omanik) –
Merily B. (toote omanik) –
Omapärane maitse,aga taas välimus väga kena.
Ingrid T. (toote omanik) –
Külli R. (toote omanik) –
Urmas S. (toote omanik) –
Väga eriline harjumatu maitse. Lootsin et on haput maitset ka aga ei olnud. Mingil moel on maitse ingveri moodi. Kellele maitseb ingver, sellele võib meeldida.
Anonüümne (toote omanik) –
Lidia (toote omanik) –
Värske ja pehme (nagu peaks olema)
Lidia (toote omanik) –
Natalja J. (toote omanik) –
Tatjana (toote omanik) –
Ardo (toote omanik) –
Evelyn (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Tekitab sõltuvust. Võtad ühe, tahad veel 🙂
Anonüümne (toote omanik) –
Kristiina (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Tatjana Koik (toote omanik) –
Веусно
Õnnela Õispuu (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Elena A. (toote omanik) –
Взяла попробовать,необычный вкус,с горчинкой.
Kaja K. (toote omanik) –
Lapselapse lemmikud, ise pole veel proovinud.