Marmelaad “Kolm kihti”

(1 ülevaade)

Marmelaad “Kolm kihti”
Päritolu: Venemaa.
Pastilaa kahe marmelaadi kihivahel.

Seda toodet ei ole hetkel laos ja pole seetõttu saadaval.


Jätka ostlemist

Marmelaad “Kolm kihti”
Päritolu: Venemaa.

Koostis: suhkur, melass, tarretusaine – agar-agar (E406), happesuse regulaator – sidrunhape (E330), säilitusaine – naatriumsorbaat (E202), õunapüree, maitseaine identne looduslikule, toiduvärv (E100, E120). Sisalduvad toiduvärvid võivad avaldavad negatiivset mõju laste aktiivsusele ja tähelepanu võimele.

Toiteväärtus 100 g kohta:
Energiat 1637 kJ/391 kcal;
rasvad 31 g,
süsivesikud 56 g,
valku 5g;
soola 0 g.


Mis on marmelaad?

Marmelaad on tänaseks üle tuhande aasta vana maiustus. Iidsed roomlased said kreeklaste käest teada, et kui küdooniat koos meega keeta, siis jahtumisel saadud keedis taheneb zelee taoliseks olluseks (siis veel keegi ei teadnud, et selle põhjuseks on pektiin). Rooma kokaraamat Apiciuses (mis pärineb 10. sajandist) on esmakordselt mainitud marmelaadi retsepti. Seal kirjeldati kuidas saab säilitada tervet küdoonia vilja koos varte ja lehtedega mees, mis on “lahustatud” viinamarja siirupiga – seda toodet tuntakse kui Rooma marmelaadi. Sarnaseid retsepte leiab ka Bütsantia imperaatori Konstantiin VII (905-959 p.Kr) tseremooniate raamatust.

Loe veel:
PEKTIINI MITU AMETIT – Eesti Loodus
Toidutohter: millest valmib marmelaad.
Mis on marmelaad?

1 arvustus tootele Marmelaad “Kolm kihti”

  1. Aivar Arak (toote omanik)

Arvustust saavad kirjutada ainult need sisseloginud kasutajad, kes on antud toote ostnud.

Scroll to Top