Ananassi kuubikud (sukaad).
Päritolu: Tai.
Koostisosad: ananass, suhkur, sidrunhape, konservant (vääveldioksiid).
Toitumisalane teave 100gr. kohta:
energiat: 1427 kJ/341 kkal,
rasvad 0 g.,
millest küllastunud rasvhapped 0 g.;
süsivesikud 85,3 g.;
millest suhkrud 85,3 g.;
valgud 0 g.;
sool 0 g.
Suhkrustatud ananassi kuubikud (sukaad) – parim lisand pašasse, keeksi, biskviitrulli või mõnda teise küpsetisse.
Ananassi kodumaaks loetakse Lõuna-Ameerikat ja selle nimetus pärineb indiaanlastelt. A-tähendab puuvilja ja NANA-ületamatut. Columbus avastas ananassi juba 1493 a. Guadeloupest ja mõned aastad hiljem viis portugali admiral Pedro Alvarez Cabral ananassitaime Brasiiliasse. Portugaalist levis ananass Aafrikasse ja Aasiasse. Umbes 50 aasta pärast oli ananass jõudnud ka juba Indasse ja sealt edasi Hiinasse, Jaapanisse ning Havai saartele.
Suurem osa ananasse kasvatatakse Lõuna-Ameerikas ja Lääne-Aafrikas. 75% ananassidest, mis jõuavad Euroopa Liitu on pärit Costa Ricalt. Ananassid ei kasva puu otsas, vaid hoopiski maa peal tüvetaolise moodustise otsas.
Arstid soovitavad süüa päevas kuni pool keskmise suurusega ananassi või juua klaas värskelt pressitud mahla. Kuivatatud ananssi puhul on soovitatav kogus 200 grammi nädalas.
Loe veel:
7 suurepärast põhjust ananassiga maiustamiseks – Pm Tervis
Ananass pärsib põletikku, kutsub korrale vähirakud ja kaotab köha – Toitumistarkus
Pasha retsept
Koostisosad
100 g pehmet võid
1 dl suhkrut
500 g toasooja kohupiima
1-2 sl sidrunimahla
1 muna soovi korral
1 tl kvaliteetset vanilliekstrakti
0.5 dl hakitud pistaatsiapähkleid
100 g kuivatatud jõhvikaid
2 dl 35{686db90fc0abb8afb1b8b443c96c3248aef787405b82b20c184a4316607871b4} rõõska koort
Kaunistuseks:
papaia või ananassi kuuubikud, füüsal või hakitud pistaatsiapähklid
Valmistamine
Vahusta pehme või suhkruga kreemjaks. Lisa toasoe ja eelnevalt läbi mikserdatud kohupiim, (muna*) ja maitseained. Sega õrnalt juurde vahustatud rõõsk koor.
Tõsta segu marliga vooderdatud pashavormi nõrguma, pane soovi korral peale surutis. Hoia jahedas.
Järgmisel päeval kummuta pasha vaagnale, eemalda marli ja kaunista nt ananassi , papaia kuubikute, füüsalite ja pistaatsiapähklipuruga.
Nipid ja soovitused:
Kui kardad toorest muna, siis jäta see lisamata. Maitsevahet pole, aga munaga variant jääb veidi siidisem.
LOOMULIKULT võib pashale lisada ka rosinaid (heledaid või tumedaid), tükeldatud kuivatatud aprikoose, sidruni- või apelsinisukaadi ja muid pähkleid (mandlilaastud jms).
Allikas: nami-nami.ee
Maria (toote omanik) –
Suurepärane kommi asemel
Serge (toote omanik) –
Pille M. (toote omanik) –
Ootuspäraselt head.
Kristina (toote omanik) –
Natukene liiga pagus
Natalja J. (toote omanik) –
Ilona H. (toote omanik) –
Liiza (toote omanik) –
hea asi, kommi asemel
Inna (toote omanik) –
Понравилось.
Liiza (toote omanik) –
Natalja (toote omanik) –
Polina (toote omanik) –
Liiza M. (toote omanik) –
Riho (toote omanik) –
Ardo (toote omanik) –
Maria (toote omanik) –
Meeldib
Mari-Ann (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Annika (toote omanik) –
Urmas Kask (toote omanik) –
Kai Tamm (toote omanik) –