Kuivatatud ebaküdoonia sukaad (mahe).
Koostisosad: ebaküdoonia, suhkur.
Päritolu: Läti.
Toitumisalane teave 100 g kohta:
Energiat 1217 kJ / 281 kcal
Valgud 0,5 g
Rasvad 1,1 g
Millest küllastunud rasvhapped 0 g
Süsivesikud 67,6 g
Kokku suhkrud 62,3 g
Lisatud suhkur 44 g
Looduslik suhkur (glükoos + fruktoos) 18,3 g
Sool 0 g
Päritolu ja kasvupiirkonnad
Meie mahe ebaküdoonia sukaad on pärit meie naaberriigist Lätist, kus mahepõllumajanduse traditsioonid on au sees. Ebaküdoonia, see sitke ja vastupidav põõsas, kasvab sealsetes aedades ja taludes, ammutades oma jõu puhtast Baltikumi pinnasest ja kliimast. See toode on valminud väikestes partiides, järgides käsitöönduslikke põhimõtteid, mis tagavad kõrgeima kvaliteedi ja autentse maitse.
Sukaadi valmistamine on hoolikas ja aeganõudev protsess, mis on inspireeritud vanadest kodustest retseptidest. Mahedalt kasvatatud ebaküdooniad korjatakse just õigel küpsushetkel, mil nende aroom on kõige intensiivsem. Seejärel viilutatakse viljad ja suhkrustatakse aeglaselt mahedas suhkrusiirupis. See meetod võimaldab suhkrul järk-järgult asendada vee vilja rakkudes, säilitades nii selle kuju, tekstuuri ja mis kõige olulisem – erakordselt erksa ja särtsaka maitse. Tulemuseks on maiuspala, mis kannab endas Läti aedade puhast olemust ja valmistajate pühendumust.
Botaaniline taust
Ebaküdoonia (Chaenomeles japonica), tuntud ka kui jaapani ebaküdoonia, on põõsas, mida sageli kutsutakse tema iseloomulike omaduste tõttu hellitavalt “Põhjamaiseks sidruniks” või “Balti sidruniks”. Kuigi ta ei ole botaaniliselt sidruniga suguluses, on see võrdlus igati teenitud. Tema väikesed, kõvad ja õunataolised viljad on toorelt söömiseks liiga hapud ja kootavad, kuid neis on peidus erakordselt võimas ja meeldiv tsitruseline aroom.
Ebaküdoonia vili on pungil pektiinist ja orgaanilistest hapetest, mis annavad talle selle iseloomuliku hapu maitse. Just see intensiivne happesus teeb temast ideaalse tooraine sukaadi, siirupite ja keediste valmistamiseks. Suhkrustamise protsess ehk sukadeerimine on iidne säilitusmeetod, mis muudab hapud viljad nauditavaks maiuspalaks. Protsessi käigus ebaküdoonia viilud pehmenevad, muutuvad kergelt läbikumavaks ja saavutavad täiusliku tasakaalu oma loomuliku happesuse ja lisatud suhkru magususe vahel. Tulemuseks on nätske, aromaatne ja intensiivse maitsega sukaad, kus on tunda nii magusat kui ka särtsakat hapukust.
Tarbimisviisid ja kasutusvõimalused
Mahe ebaküdoonia sukaad on palju enamat kui lihtsalt maiustus. See on gurmeetoode, mis pakub laialdaselt põnevaid kasutusvõimalusi nii magusas kui ka soolases köögis.
Naturaalne maiuspala: Naudi mõnda viilu otse pakist, kui tekib magusaisu. See on suurepärane ja maitseküllane alternatiiv tavalistele kommidele ja kummikommidele, pakkudes puhast ja intensiivset maitseelamust.
Tee ja kuumade jookide lisand: See on klassikaline ja armastatud viis ebaküdoonia nautimiseks. Lisa üks-kaks sukaadiviilu tassi kuuma tee või lihtsalt kuuma vee sisse. Sukaad vabastab oma imelise aroomi ja annab joogile meeldiva magushapu maitse. See on eriti nauditav ja soojendav just külmal talvepäeval.
Küpsetistes ja magustoitudes: Haki sukaad väiksemateks tükkideks ja lisa seda keekside, muffinite, küpsiste või puuviljaleiva tainasse. See annab küpsetistele erksa tsitruselise nüansi ja mõnusa nätske tekstuuri. Puista seda kaunistuseks tortidele, kookidele või magustoitudele.
Juustuvaliku kaaslane: Ebaküdoonia sukaadi magushapu maitse sobib imeliselt kokku erinevate juustudega. Serveeri seda juustuvaagnal koos kreemjate valgehallitusjuustude (nagu Brie või Camembert), soolaste sinihallitusjuustude või laagerdunud kõvade juustudega.
Hommikusöögi rikastaja: Lisa tükeldatud sukaadi oma pudrule, müslile või Kreeka jogurtile, et anda päevale särtsakas ja maitsev algus.
Säilitamine
Suhkur on looduslik säilitusaine, mistõttu on ebaküdoonia sukaad õigesti hoiustades üsna pika säilivusajaga. Et toode säilitaks oma parima tekstuuri ja maitse, järgi paari lihtsat soovitust.
Parim koht sukaadi hoidmiseks on jahe, kuiv ja otsese päikesevalguse eest kaitstud koht, näiteks köögikapp või sahver.
Kõige olulisem on hoida sukaadi õhukindlas anumas. Pärast pakendi avamist aseta see tihedalt suletavasse purki või karpi. See hoiab ära sukaadiviilude liigse kuivamise ja kõvaks muutumise ning kaitseb neid niiskuse eest, mis võiks muuta need kleepuvaks. Õhukindel anum kaitseb maiustust ka tolmu ja kahjurite eest. Nõuetekohaselt hoiustades säilitab sukaad oma kvaliteedi mitu kuud.
Miks valida just Pähklipureja mahe ebaküdoonia sukaad
Pähklipureja tootevalikusse kuuluv mahe ebaküdoonia sukaad on eriline maiuspala, mis toob vaheldust ja pakub unikaalset maitseelamust.
Ainulaadne Põhjamaine maitse: Unusta tavalised maitsed! Ebaküdoonia, “Põhjamaine sidrun”, pakub intensiivset, värskendavat ja meeldejäävat magushaput maitset, mida on raske millegi muuga võrrelda.
Mahe ja puhas koostis: Toode koosneb vaid kahest koostisosast: mahedalt kasvatatud ebaküdooniast ja mahesuhkrust. Ei mingeid kunstlikke värvaineid, lõhna- ja maitseaineid ega säilitusaineid. See on puhas ja aus maius.
Käsitöönduslik kvaliteet: See sukaad on valmistatud Lätis väikestes partiides, mis tagab hoolika valmistusprotsessi ja ühtlase kvaliteedi. See on toode, millesse on pandud aega ja pühendumust.
Mitmekülgne gurmeetoode: See ei ole pelgalt komm, vaid ka põnev gurmeetoode. Kasuta seda jookide maitsestamiseks, küpsetiste rikastamiseks või juustuga serveerimiseks – see toode äratab Sinu kulinaarse loovuse.
Pähklipureja usaldus: Oleme uhked, et saame pakkuda Sulle midagi nii erilist ja kvaliteetset otse meie naaberriigist, toetades seeläbi kohalikku mahetootmist.
Loe veel:
Mis on mahetoit ja kuidas seda ära tunda?
Postimees: Ebaküdoonia tugevdab organismi vastupanuvõimet
Delfi: Põhjamaine vitamiinipomm: ebaküdoonia alandab kolesterooli ja stressi ning soodustab seedimist
Eliisabet (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Riina (toote omanik) –
Marina Lacis (toote omanik) –
Riina (toote omanik) –
Heidi Luik (toote omanik) –
Eve-Ly (toote omanik) –
Ebaküdoonia sukaad oli nii värkse, pehme, maitsev, nagu oleks just valminud. Kes ei kannata askorbiinhapet soovitan proovida c-vitamiini allikana ebaküdooniaid. Mul töötab. Lisaks on see nii aluseline, et ei ärrita magu.
Piret (toote omanik) –
Katerina (toote omanik) –
Katerina (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Mait Vahtra (toote omanik) –
Marina Lacis (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Liivi (toote omanik) –
Super vitamiinipomm
Diana R. (toote omanik) –
Ardo (toote omanik) –
Jaana Merilai (toote omanik) –
Jaan (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Parim!
TIIU SIIMENSON (toote omanik) –
Karin Toomsalu (toote omanik) –
Väga maitsev oli
TIIU SIIMENSON (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Ei ole magus, ehtne hea ebaküdoonia.
Kristiina (toote omanik) –
Marge V. (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Riho (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Anonüümne (toote omanik) –
Gretel (toote omanik) –
Jaan S. (toote omanik) –
Kristiine Vahtramäe (toote omanik) –
väga maitsev