Seesamihalvaa sarapuupähkliga “Extra” 300g

(11 customer reviews)

5,90 
19,67  /kg

Seesamiseemnete halvaa “Extra” ülepuistatud sarapuupähkliga 300g.
Klassikaline seesamiseemnete halvaa, mis on valmistatud vastavalt Idamaade traditsioonidele. Imelise maitsega ja pehme struktuuriga halvaa, millele on peale puistatud sarapuupähkleid.


Jätka ostlemist

Seesamihalvaa sarapuupähkliga “Extra” 300g
Päritolu: Jordaania.

Koostis: seesami pasta, suhkur, glükoosi siirup, sarapuupähkel, stabilisaator (E471), halvaa ekstrakt, happesuse regulaator (sidrunhape), vanilliin.

Toitumisalane teave 100 g kohta:
Energiasisaldus 2190 kJ / 523 kcal
rasvad 30g
– millest küllastunud rasvhapped 5g
süsivesikud 54g
– millest suhkrud 40g
valgud 11,6g.
Sisaldab väheolulisel määral soola.
Soola sisaldus tuleneb ainult loodusliku naatriumi olemasolust.


Seesamihalvaa sarapuupähkliga on päritolult idamaine maiustus ning nagu nimetusestki on võimalik välja lugeda, tuleneb selle nimetus araabia keelest. See maiustus on tuntuks saanud läbi Türgi rahvusköögi, kus temast on saanud suurepärane rahvusmaiustus. Vanematest aegadest eksisteerib peamiselt kolm erinevat varianti; jahu-, manna- ja tahiini. Neid kõiki ühendab see, et neid on lihtne valmistada, kuid nad kõik on sõltuvust tekitavad.

Paljudele inimestele tihti tekitab segadust sõna tahiini. Tahiini on seesamipasta, mis on valmistatud ainult röstitud seesamiseemnetest. Ehk, kui räägitakse tahiinihalvaast, siis see on sama, mis seesamihalvaa.

Klassikalisele seesamihalvaale raputatakse peale veel pähkleid – tavaliselt pistaatsiapähkleid või sarapuupähkleid.

Halvaa on teadagi selline maius, mille puhul kehtib ütlus: ulatad sõrme, võtab kogu käe! Tegu on ju sellise riukaliku maiustusega, mille söömist ei saa lõpetada enne, kui see otsas on. Halvaa valmistamise meetodid on erinevad, kuid üldiselt kasutatakse halvaa tegemisel seesamipastat ehk tahhiinit, ning veest ja suhkrust keedetud siirupit. Niimoodi valmistades jääb lõpptulemus parajalt murenev ja kiuline.

Seesamihalvaad süüakse tavaliselt talvel, kuna see teeb seest soojaks. Seda saab süüa hommikusöögiks – pannes seda natuke leivale. See on sama hea kui maapähklivõi või nutella, või isegi  parem. Halvaad saab nautida ka magustoiduna.

Loe veel:
Miks süüa sarapuupähkleid?
Mis on halvaa
Miks on pähklid tervisele kasulikud?​
Wikipedia – Halvaa (inglise keeles)
10 põhjust miks sarapuupähklid on kasulikud su nahale ja juustele
19 põhjust miks sarapuupähkel on kasulik su tervisele

11 arvustust tootele Seesamihalvaa sarapuupähkliga “Extra” 300g

  1. Rita E. (toote omanik)

  2. Erika Kolk (toote omanik)

    Ostsin prooviks. Kahjuks ei ole minu maitse.

  3. Anonüümne (toote omanik)

  4. Anneli (toote omanik)

    Värske ja maitsev

  5. Jane (toote omanik)

    Mõnusa pehme suus sulava tekstuuriga.

  6. Tatjana Jelinskaja (toote omanik)

  7. Iris (toote omanik)

  8. Olga R. (toote omanik)

  9. Anonüümne (toote omanik)

  10. Kaja K. (toote omanik)

    Ostsin kingituseks,loodan halvaa headusesse.

  11. Leiu (toote omanik)

    Meie jäime rahule.

Arvustust saavad kirjutada ainult need sisseloginud kasutajad, kes on antud toote ostnud.

Sulle võib meeldida ka…

Scroll to Top